U toku infrastrukturni radovi na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici

FOTO: Privremeni organ opštine Kosvska Mitrovica

U toku su radovi na sanaciji kolovoza u ulicama Kralja Petra I i Lole Ribara. Sanacija puta u Rudarskim četama je upravo završena, a radi se na izgradnji Interaktivnog multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, objektu prvobitno namenjenom za izgradnju Duhovne akademije.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica saopštio je danas da su započeti radovi na sanaciji dela kolovoza u ulici Kralja Petra Prvog, a nakon oštećenja na putu nastalih usled pucanja vodovodne cevi.

Policija reguliše saobraćaj koji se u glavnoj gradskoj ulici odvija jednom kolovoznom trakom. Završetak radova planiran je do kraja nedelje.

Predsednik Privremenog organa, Aleksandar Spirić, uputio je apel vozačima i učesnicima u saobraćaju i zamolio ih na obazrivost i strpljenje.

Kolovoz se sanira u još jednoj ulici – Lole Ribara.

Radovi se izvode na deonici puta od Tehničke škole koja se povezuje sa novim kružnim tokom koji počinje da se gradi kod autobuske stanice, te nastavlja ka mostu kod Dudinog krša, saopštio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, uz naznaku da radovi podrazumevaju kompletno “presvlačenje“ ulice novim asfaltom.

Završetak radova planiran je za 15 dana.

Spirić je ujedno kazao da zahvaljujući sredstvima Kancelarije za KiM i podršci predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Kosovska Mitrovica dobija nov izgled i lepši ambijent za život građana.

Predsednik Privremenog organa obišao je danas i ulicu Rudarske Čete, u kojoj se, nakon asfaltiranja kolovoza, sprovode završni radovi.

„Tom prilikom predsednik Spirić je napomenuo da je ponosan na ljude koji radove uspešno privedu kraju i podvukao da je i ovo jasan pokazatelj brige lokalne samouprave i naše države Srbije koja se u svakom trenutku bori i brine o svakom pojedincu koji je odlučan da živi na prostoru Kosova i Metohije“, dodaje se u saopštenju Privremenog organa.

Spirić je danas boravio i na još jednoj lokaciji.

Obišao je radove na izgradnji Interaktivnog multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, objektu prvobitno namenjenom za izgradnju Duhovne akademije, navode iz PO.

„Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i samim završetkom objekta stvoriće se bolji informacioni, kulturni i životni uslovi na ovom prostoru“, poručio je Spirić.

Ujedno je izveo zaključak da je jedinstvenost u ovom „turbulentnom“ periodu više nego potrebna, naznačivši da položaj Srba na KiM može da se poboljša jedino ukoliko se štite interesi Srbije, a građani budu jedinstveni u svim situacijama i okolnostima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.