U srpskim sredinama na KiM 52 nova slučaja

korona mere kovid mitrovica
FOTO: KoSSev

U opštinama na KiM sa većinski srpskim stanovništvom, od ukupno 102 testirana uzorka koji su pristigli u toku jučerašnjeg dana, broj novoobolelih je 52, a pet osoba je izlečeno, saopštio je Krizni štab podatke iz poslednjeg preseka.

Novooboleli su iz Kosovske Mitrovice – 16, Leposavića – 10, Gračanice – 9, Gnjilana – 7, Prilužja – 5, Kosovske Kamenice – 2 i po jedan novoboleli iz opština Zvečan, Zubin Potok i Lipljan.

Izlečene su 3 osobe iz Kosovske Mitrovice, i po jedna osoba iz Kosovske Kamenice i Gnjilana.

Od 18. juna beleži se novi porast obolelih, od tada do današnjeg dana izlečeno je ukupno 1035 osoba.

Trenutno u srpskim sredinama na Kosovu ima 333 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Hospitalizovano je 39 lica, 38 se leče u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, a jedan pacijent hospitalizovan je u KBC Niš. U kućnoj izolaciji nalaze se 294 osobe.

Od poslednjeg preseka smrtnih slučajeva nema, a ukupno od početka epidemije u srpskim sredinama na KiM preminula je 41 osoba.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovano ukupno 1.408 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus, od 6.502 testirana uzorka.

Od toga je u Kosovskoj Mitrovici 429, u Zvečanu 220, u Leposaviću 219 i u Zubinom Potoku 140.

Na centralnom Kosovu je od početka pandemije ukupno 400 obolelih.

Poslednji presek za srpske sredine na Kosovu objavljen je juče.

Informacije o pandemiji pratite u blogu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.