U pucnjavi ispred zgrade „Top Channel“ u Tirani ubijen čuvar

FOTO: Preuzeto sa Top Channel

Kasno sinoć došlo je do pucnjave ispred zgrade „Top Channel“ u Tirani, a život je izgubio jedan od čuvara, preneo je noćas ovaj medij.

Kako su precizirali, pucnjava se desila oko 1 čas posle ponoći, pod za sada još uvek nerazjašnjenim okolonostima, od strane neidentifikovanih lica.

Ubijen je šezdesetogodišnji P. K, radnik obezbeđenja.

Pripadnici policijskih jedinica pronašli su potom na magistralnom putu „Kavaja“ zapaljeni „Range Rover“, sa ukradenim registarskim tablicama, a za koji sumnjaju da je povezan sa slučajem.

Formiran je i namenski istražni tim, koji blisko sarađuje sa Tužilaštvom na ispitivanju okolnosti, prikupljanju dokaza, identifikaciji i hapšenju odgovornih, preneo je „Top channel“.

Policija je na više mesta postavila i kontrolne punktove i aktivno rade na identifikaciji i hapšenju počinioca.

Predsednik Albanije Bajram Begaj, kao i premijer Edi Rama osudili su ovaj napad, te pozvali organe za sprovođenje zakona na brzu reakciju, kako bi se počinioci što pre priveli pravdi.

I mreža SafeJournalist pozvala je vlasti da preduzmu sve neophodne mere kako bi osigurale pravdu i sprečile buduće napade.

Ujedno su poručili da će nastaviti da prate situaciju, zalažu se za bezbednost novinara i medijskih radnika, ali i da će o slučaju obavestiti relevantne nacionalne i međunarodne zainteresovane strane.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.