U Predsedništvo stiglo pismo koje su potpisali Makron, Šolc i Melonijeva, sutra o sadržaju

Vučić Kurti borelj lajčak
FOTO: Preuzeto sa Gazeta Express

U Predsedništvo Republike Srbije stiglo je pismo koje su zajedno potpisali predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc i predsednica Saveta ministara Republike Italije Đorđa Meloni, javlja RTS, pozivajući se na svoja „saznanja“.

Oni su uputili pismo predsedniku Aleksandru Vučiću uoči sastanka u Briselu.

O sadržaju pisma javnost će detaljnije biti upoznata sutra, RTS navodi dalje, bez detalja ko će i izneti te detalje i na koji način.

U sličnom maniru delimičnog otkrivanja detalja nedavno je srpski predsednik uporedo sa odlaskom na Minhensku konferenciju, takođe najavio prvo „dobre vesti“, pa potom i izneo deo – imaju jedno više otpriznanje, pa najavio da će za nekoliko dana i kazati koja je zemlja u pitanju.

Kurti i srpski predsednik, Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak u Briselu na poziv šefa diplomatije EU, Žozepa Borelja, a posredovaće mu specijalni izaslanik EU za dijalog BG-PR, Miroslav Lajčak.

Dvojica lidera će se prvo odvojeno sastajati sa evropskim zvaničnicima, a potom će uslediti trilaterala.

Sastanak će biti celodnevan, a na njemu će biti reči o evropskom predlogu koji javnosti još uvek nije zvanično predočen, ali za koji se međunarodni posrednici nadaju da će dvojica zvaničnika „biti u stanju da ga prihvate“.

Uoči sastanka na visokom političkom nivou, uveliko stižu diplomatske poruke ohrabrenja da srpska i kosovska strana treba da prihvate predlog koji podržava Evropska unija međunarodnih zvaničnika.

Pročitajte još:

Šole Kurtiju: Vreme da se razgovara o ZSO; Kurti hoće reciprocitet

Meloni, Šolc i Makron u pismu Kurtiju pred sastanak: Raduje što će se sutra govoriti o sporazumu i preostalim obavezama iz dijaloga

I Vučić razgovarao sa Šoleom: Spremni smo da radimo na konceptu i primeni ponuđenog plana, ali uz jasna ograničenja

Šole nakon razgovora sa Vučićem pozdravlja angažovanje Srbije u vezi sa predlogom EUPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.