U Podujevu pokušali da u osnovnoj školi siluju 14-godišnju devojčicu

nasilje u porodici
Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Danas je u Podujevu prijavljen slučaj seksualnog zlostavljanja. Prema 24-časovnom izveštaju kosovske policije, jedna osoba je uhapšena.

U vezi sa ovim slučajem, roditelj devojčice je za Sinjali rekao kako se ceo događaj desio.

Kaže da mu ćerka ima 14 godina, ide u 10. razred i pohađa nastavu u Gimnaziji „Isa Boljetini“ u Podujevu.

Ispričao je kako se incident dogodio. Otac kaže da su je, kada je njegova ćerka izašla u školski hodnik, dve osobe zgrabile, uvukle u učionicu i pokušale da je siluju.

„Slučaj se dogodio unutar školske zgrade. Pošto je ćerka izašla u hodnik, uzeli su je i uveli u razred i pokušali da je siluju. Jedan od njih je uhapšen dok drugi ne. Očekujemo odluku da znamo ko je uhapšen, tražli smo ime ali nam nisu dali. Osumnjičeni su punoletni, nisu učenici škole, već huligani koji se vrte oko škole. Jedan od njih je uhapšen, a drugi nije. Danima smo čekali odluku ko je uhapšen, tražili smo ime, ali nam ga nisu dali. Osumnjičeni su punoletne osobe, nisu đaci, već huligani koji se dovode u školu“, rekao je on.

Roditelj žrtve kažu da ako se pravda ne preduzme mere protiv osumnjičenih, neko treba da preduzme mere, jer smatra da deca ne smeju da se bacaju u smeće.

„Mi smo to ostavili pravosuđu, međutim ako ono ne odluči, neko mora da preduzme mere, jer deca nisu da se bace u smeće. Ali verujemo da pravosuđe preduzima mere prema informacijama koje do sada imamo, međutim očekujemo da preduzmu i druge mere. O ovom slučaju ima svedoka i snimaka kamera, koje je uzela policija“, rekao je za Signal, otac žrtve,

Prema rečima oca, zdravstveno stanje nastradale devojčice je dobro, iako sinoć nije spavala.

„Šta je dobro, imali smo doktora. Sinoć nije spavala, ali je sada mirna“, rekao je on.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.