U petak počinje „Škola filmske magije“ u Gračanici, prijave u toku

Škola filmske magije
Foto: Dom kulture Gračanica

Šesta po redu „Škola filmske magije“ u organizaciji Doma kulture „Gračanica“, biće održana od 21. avgusta do 28. avgusta. Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave od danas, do 20. avgusta u ovom Domu kulture ili preko imejl adrese.

U vreme pandemije koronavirusa, kada veliki broj ljudi „režira, snima, montira i plasira“ širokoj javnosti svoje video radove, nastavnici Filmske magije, koja se po šesti put, održava u Gračanici, biće u prilici da starim i novim polaznicima pomognu u stvaranju filma, poručuju iz Doma kulture „Gračanica“.

Jedna od ključnih tema biće odnos filmske umetnosti prema savremenom trenutku i način na koji se stvaralac obraća publici, naglašavaju.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni kursevi iz sveta filmskog stvaralaštva. Predavači su Danilo Bećković za režiju, Vesna Radovanović – scenario i kamera Mihajlo Savić.

Povodom ovogodišnje škole „ŠFM 2020“, koja se održava u specifičnim okolnostima, Danilo Bećković je poručio i da će upravo tema radionice biti „Kako se svetska pandemija odražava na život na KiM-u i kako se u tim uslovima može stvarati i komunicirati“.

Iz Doma kulture u Gračanici napominju da će zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona, predavanja biti organizovana onlajn preko ZOOM aplikacije.

Pokrovitelj škole je Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade Republike Srbije, događaj se organizuje u saradnji sa „GARGANTUAFILMS“ iz Beograda.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.