U manastiru Draganac danas počinje radionica kaligrafije

kaligrafija
FOTO: Dom kulture Gračanica

U manastiru Draganac danas počinje radionica kaligrafije koja će trajati sve do nedelje, 2. oktobra.

Radionicu organizuju Dom kulture Gračanice, galerije umetnosti Priština i škole kaligrafije „Dijak“, a vodi je Dušan Mišić, likovni umetnik i dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja iz oblasti kaligrafije.

Polaznici škole će, kako je saopštio Dom kulture Gračanica, savladati osnove lepog pisanja i tradicije rukopisnih knjiga koje su nastajale u manastirskim prepisivačkim školama.

„U nastavku jesenje izlagačke sezone krećemo sa radionicom kaligrafije i izložbe u Dragancu, u okviru programa podrške ugroženom kulturnom blagu Kosova i Metohije, čekaju nas važne izložbe mladih umetnika sa Kosova i Metohije i Udruženja ‘Lada’“, rekao je Nebojša Jevtić, direktor Galerije umetnosti Priština sa sedištem u Gračanici.

Radovi nastali u radionici biće izloženi u porti manastira Draganac, a najuspešniji će ostati trajno na zidovima u manastirskom kompleksu.

Radionicu podržavaju Eparhija raško-prizrenska, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Manastir Draganac i iguman manastira vladika novobrdski Ilarion.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.