U Lipljanu konfiskovano više desetina švercovanih srpskih proizvoda

Konfiskovana roba

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Opštinski inspektorat u Lipljanu, u saradnji sa policijom, nastavio je akciju oduzimanja ilegalnih srpskih proizvoda na kojima nema deklaracije da je roba upućena za „Republiku Kosovo“.

U međuvremenu, ove institucije nastavile su sa kontrolom vozila kojima se prevozi hrana.

U okviru ovih aktivnosti, konfiskovani su proizvodi u vozilu koje je korišćeno za prevoz srpskih prehrambenih proizvoda. Imer Rustemaj, direktor inspektorata u opštini Lipljan, rekao je da ne postoje proizvodi u gradu Lipljanu, koji nisu u skladu sa nedavnom odlukom vlade.

„U saradnji sa Kosovskom policijom, na autoputu Priština-Skoplje, vozilo marke „Sharon“ zaustavljeno je i tokom kontrole su pronađeni hrana i higijenski proizvodi poreklom iz Srbije za koje nije postojao račun. Prevozio ih je srpski trgovac i bili su namenjeni za tržište u opštini Štrpce. Proizvode je konfiskovala kosovska carina,“ rekao je Rustemi.

Pored toga, kosovski carinici povećali su patrole u severnom delu Kosova, nakon uvođenja poreza na promet srpske robe prošle nedelje, prenosi Kallxo. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.