U hramu Svetog Save moleban za Srbe i svetinje na KiM

U prisustvu velikog broja vernika u Hramu Svetog Save, ali i drugim hramovima u Beogradu, služi se moleban za Kosovo i Metohiju.

Moleban u hramu na Vračaru služi patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje arhijereja, a prisustvovao je i Episkop remezijanski g. Stefan, vikarni Episkop Patrijarha srpskog.

Molebanu večeras prisustvuju pojedine javne ličnosti, kao i političari, među kojima su predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i poslanik Miroslav Aleksić, Miloš Ković ispred Pokreta za Odbranu KiM.

Srpska pravoslavna crkva saopštila je ove nedelje da će se u više hramova u Beogradu služiti molebani Presvetoj Bogorodici „sa akatistom za naš verni narod na Kosovu i Metohiji, za naše svetinje na Kosovu i Metohiji, za naše Kosovo i Metohiju“.

Kako je najavljeno, molebani će se služiti u hramovima Svetog Save na Vračaru, Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, Rođenja Presvete Bogorodice u Zemunu, Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu i Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu, po blagoslovu srpskog patrijarha i to svakog petka sa početkom u 17.00 časova, tokom vaskršnjeg posta koji je počeo ove nedelje.

U međuvremenu je Eparhija raško prizrenska saopštila da će se bogosluženja, odnosno akatist, služiti istim povodom i na Kosovu, odnosno u manastirima i hramovima u okviru ove Eparhije, takođe petkom, a posle večernje službe.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.