U Gračanici sutra repriza predstave "Razvojni put Bore Šnajdera"

Nakon uspešne premijere krajem januara, pozorišna predstava "Razvojni put Bore Šnajdera" u režiji Bobana Skerlića, rađena po istoimenoj drami Aleksandra Popovića, sutra će po drugi put biti odigrana u Gračanici. Zakazana je i beogradska premijera, takođe – za 11. mart u Narodnom pozorištu.

Uloge u ovom pozorišnom komadu poverene su glumcima Narodnog pozorišta "Priština" – Igoru Damnjanoviću, Dejanu Cicmiloviću, Branku Baboviću, Nebojši Đorđeviću, Bojanu Stojčetoviću, Milanu Vasiću, Aniki Grujić, Tamari Tomanović i Aleksandri Cucić.

Drama "Razvojni put Bore Šnajdera" proglašena je polovinom devedesetih od kritike za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka. U njoj pisac prati nekoliko relacija, od kojih su najvažnije socijalističko-društveni milje, u kome se uspinju nesposobni i za poslove nepripremljeni karijeristi. Oslikan je i sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog, anonimnog čoveka sa ideologijom i njenim jezikom i zakonima.

Ova drama, pretočena u pozorišnu predstavu, biće prikazana gračaničkog publici u pozorišnoj sali Doma kulture "Gračanica", sa početkom u 20 časova. Cena karte je 200 dinara. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.