Prekinuta sednica SO Zvečan

Sednica SO Zvečan na kojoj je trebalo da bude razmatrana situacija oko budžeta za 2016. godinu, prekinuta je danas jer, kako je objasnio gradonačelnik Vučina Janković, ni nakon više sastanaka sa predstavnicima Ministarstva finansija u Prištini, budžet ne odgovara stanju na terenu.

"Budžet nije urađen u skladu sa 'okružnicom' i zbog toga smo upali u problem kao i prethodne godine. Budžetska 'okružnica' nije urađena u skladu sa propisima i sa procenom stanovništva koje ima opština Zvečan. Mi smo u Ministarstvu finansija u Prištini dobili neke garancije ali one nisu zadovoljavajuće,“ rekao je Janković. 

Sednica je juče prekinuta i u Severnoj Mitrovici:

Severna Mitrovica bez budžeta. Rok 1. mart. Čekaju se garancije iz Prištine

On je naglasio da se u toku dana, ili najkasnije sutra, očekuje da iz resornog ministarstva, stignu dopune garancija u pisanoj formi. Sednica će biti nastavljena sutra u podne kada će se, pored razmatranja aktuelnog budžeta, odlučivati i o preraspodeli neutrošenog budžeta iz prethodne godine. 

U prvom delu sednice, odbornici su usvojili predlog gradonačelnika da se izvrši eksproprijacija zemljišta u Srbovcu za potrebe prilaska regionalnoj deponiji Savina stena. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.