U Gračanici izložba fotografija Darka Dozeta

Izložba fotografija Darka Dozeta "Sedam vekova manastira Krupe" biće otvorena danas u Gračanici. Otvaranje izložbe organizuju Dom kulture, opština Gračanica i grad Novi Sad. 

"Istrajavajući i u najtežim vremenima, već 700 godina ovaj manastir širio je kulturu, pismenost i tradiciju, ukrepljivao svest o poreklu i nacionalnoj pripadnosti, ali pre svega bio je duhovno utočište svim našim precima koji su čistog srca dolazili u ovu svetinju," rekla je istoričarka umetnosti Snježana Orlović koautorka izložbe, dodajući:

"I baš zbog toga, vera, poštovanje i velika ljubav srpskog naroda prema manastiru Krupi, uzdizali su ovaj manastir iz pepela svaki put kada je to bilo potrebno i činili ga još lepšim i jačim. Oni su nam pokazali put kojim moramo ići kako bismo našim potomcima sačuvali ovaj neizbrisivi trag o našem postojanju."

Darko Dozet jedan je od najznačajnijih srpskih savremenih fotoreportera. Objavljivao je u gotovo svim vodećim svetskim listovima i magazinima, imao je više od 50 samostalnih izložbi, autor je projekta "Koreni duše" posvećenog Kosovu i Metohiji. 

Otvaranje izložbe je u Galeriji Doma kulture, u 11 časova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.