U Gornjem Kuscu ukradena dva automobila i bik

Gornje Kusce pljačka Novo Brdo
Foto: RTV Puls

Nepoznati počinioci izvršili su tokom vikenda tri krađe i još dve pokušali u selu Gornje Kusce, nadomak Gnjilana, javlja RTV Puls. 

Posle par meseci meštani sela Gornje Kusce u novobrdskoj opštini opet su se našli na meti lopova. Svetozaru Stajiću ukraden je automobil marke BMW, Branislavu Deniću Opel Astra, dok je Božidaru Deniću ukraden bik težine oko 450 kilograma.

Kako kaže Božidar, ovo je od završetka rata 1999. peta krađa u njegovom domaćinstvu.

“Ukrali su mi bika teškog oko 450 kilograma. Od završetka rata ukradene su mi i četiri krave. Ne znam više šta ću i kako da saniram štetu. A počinioci nikada nisu pronađeni,” žali se domaćin Božidar Denić.

Svetozaru Stajiću lopovi su ukrali automobil marke BMW i sav alat koji je se nalazio u garaži.

“Čuo sam od komšija za krađu i odmah otišao u garažu. Video sam obijena vrata. Garaža je bila prazna. Osim automobila imao sam u garaži i razne manje mašine za održavanje bašte, za poljoprivredu, motornu testeru… Sve su mi odneli,” žali se Stajić.

Branislavu Deniću, koji nije želeo da daje izjave, ukraden je automobil marke Opel Astra.

Lopovi su pokušali da ukradu imovinu i srpskim domaćinima Ljubomiru Stajiću i Trajanu Deniću, srećom bez uspeha.

“Jutros kad sam pošao da namirim stoku video sam obijena vrata na garaži i na stajama gde su stoka, koze… Ipak, sve je tu. Šta ih je sprečilo, ne znam. Imao sam sreće,” kaže Ljubomir.

Trajan Denić priča da su lopovi ušli kroz sporedan ulaz u njegovo dvorište.

“Bilo je tačno 03:15 časova kada su pokušali krađu kod mene u domaćinstvu. Sve je pod video nadzorom, zato i znam tačno vreme. Pokušali su da nam ukradu Audi iz garaže i Škodu koja je bila u dvorištu. Na sreću, nisu uspeli u svojoj nameri,” objašnjava Trajan.

Po svemu sudeći, reč je o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovalo više kriminalaca.

Krađe su prijavljene kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj i traga za počiniocima.

Za krađe srpske imovine u Kosovskom Pomoravlju, najčešće u novobrdskoj opštini, koje su intenzivirane prošle i pretprošle godine, još niko nije uhapšen i procesuiran. Podsećamo da je potpredsednik opštine Novo Brdo, Siniša Dimić, za RTV Puls nedavno izjavio da je po statističkim podacima, od 2005. do 2018.godine izvršeno 55 krađa na teritoriji novobrdske opštine, od kojih je oko 140 grla krupne stoke.

Inače, meštani Gornjeg Kusca su policiji, osim poslednjih krađa u svom selu, prijavili policiji i da je na njivama primećeno vozilo kosovsko-mitrovačkih tablica. Za RTV Puls policija je potvrdila da je reč o vozilu koje je preksinoć ukradeno u Kosovskoj Mitrovici.

RTV Puls

Pročitjte još:

Za dve noći dve krađe stoke u srpskim sredinama na Kosovu

Protest pred policijskom stanicom u Bostanu zbog krađa: „Želimo minimum uslova, da živimo kao ljudi“

Novo Brdo: Niz provalnih krađa

Novo Brdo: Bikovi ukradeni pripadniku specijalne jedinice Kosovske policije

Bostane: Porodici Stošić ukradena stoka

Selo Bostane: Opljačkan parohijski dom

Novo Brdo: Gradonačelniku ukradene krave, prevozniku akumulatori

Novo Brdo: Ukradena stoka

Novo Brdo: Srpskoj porodici ukradene dve krave

Ukradene krave i automobil Srbima iz Novog Brda

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.