U Đakovici počela istraga o listama ratnih veterana


Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Đakovici, Ali Seljimaj, održao je sastanak sa tužiocima ovog tužilaštva, gde je postavio dva tužioca da rade na slučaju lista ratnih veterana za koje se sumnja da su krivitvorene.

Glavni tužilac Seljimaj, zatražio je od tužilaca da intenziviraju istražne radnje u slučaju prevare sa listama ratnih veterana.

Isto tako, tužilaštvo Đakovice, u punoj koordinaciji sa jedinicom za privredni kriminal i korupciju u Đakovici, počelo je preliminarne istrage za identifikaciju i verifikaciju 191 osumnjičene osobe koje su zavedene kao veterani i ostali akteri, a koji su umešani u proces selekcije i koji se sumnjiče da su počinili krivična dela „krivotvorenje dokumenata“, „prevara i legalizacija netačnog sadržaja“.

Treba napomenuti da je osnovno tužilaštvo u Đakovici obavezno da se prema svakom slučaju odnosi sa najvišom moralnom i profesionalnom pouzdanošću.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.