Tutin: Dvogodišnje dete se udavilo u nabujaloj reci

Novi Pazar
FOTO: FoNet/ Senad Župljanin

Dečak, star dve godine, utopio se u reci Vidrenjak kod Tutina, koja je nabujala usled višesatnih padavina, potvrđeno je za Danas u Policijskoj upravi Novog Pazara.

Mališan je u nabujalu reku upao oko 16 časova, od kada su, pored građana, za njim tragali i pripadnici policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Par sati kasnije, beživotno telo deteta pronađeno je par kilometara nizvodno, javlja Danas.

 Nova.rs izvestila je ujedno da je viši javni tužilac naredio obdukciju.

Pozivajući se na svoja saznanja, ovaj medij piše da je dete živelo u improvizovanom romskom naselju smeštenom na obali reke Vidrenjak, te da se pretpostavlja da je zbog nepažnje upalo u reku kada su roditelji prišli kako bi videli nabujalu reku.

Prethodno je predsednik Srbije izdao naređenje da se pripadnici Vojske Srbije angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

„Pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova“, saopšteno je danas iz srpskog predsedništva.

Obilne padavine dovele su do rasta nivoa reka, ali i poplava i na Kosovu. Na Severu je u pojedinim delovima došlo do izlivanje reke te je voda poplavila pomoćne objekte i probližila se kućama.

Prištinski mediji takođe još od jutros izveštavaju o poplavljenim njivama, porušenim ili oštećenim mostovima i ulicama širom gradova na Kosovu južno od Ibra.

O tome čitajte u posebnom vesti: Poplave širom Kosova: Na Severu voda stigla i do pojedinih kućaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.