Trojka iz bloka u utorak u Kosovskoj Mitrovici: Pomoć za Stojkoviće iz Parteša

Studentski parlament Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizuju sutra u Kosovskoj Mitrovici turnir u brzom šutiranju trojki – "Trojka iz bloka". Ovaj turnir, humanitarnog karaktera, drugu godinu za redom organizuje se u našem gradu, a prošle godine je, šutiranjem trojki, sakupljeno 130.000 dinara za pomoć porodilištu Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

"Trojka iz bloka" održaće se na platou ispred Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas", u 16 časova. Učešće na turniru plaćaće se 200 dinara, a sav prihod biće namenjen za završetak radova na izgradnji kuće za socijalno ugroženu porodicu Stojković iz sela Parteš na Kosovu i Metohiji.

Student prorektor Prištinskog univerziteta i ujedno jedan od organizatora, Nemanja Biševac, očekuje da će učešće na turniru uzeti  preko 150 takmičara.

"Sa našim prijateljima iz organizacije 'Srbi za Srbe' će, po nekim najavama, doći i neko od košarkaških reprezentativaca Srbije, ali i prijatelji i zvezde srpske muzičke scene," dodao je Biševac, u izjavi za naš portal.

On, takođe, poziva sve građane i studente da sutra dođu na plato ispred Tehničke škole, pruže podršku ovoj humanitarnoj akciji, i na taj način pomognu porodici Stojković.

Organizaciju humanitarnog turnira "Trojka iz bloka" podržali su i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, fakulteti u okviru Prištinskog univerziteta, Studentski centar "Priština"-Kosovska Mitrovica, Srednja Tehnička  škola "Mihailo Petrović Alas", kao i Osnovna škola "Branko Radičević".

Projekat ''Trojka iz bloka'' (www.trojkaizbloka.org) je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK ''Crvena Zvezda i KK ''Partizan''.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.