"Trojka iz bloka": U Kosovskoj Mitrovici sakupljeno preko 30.000 dinara!

U širom Srbije popularnoj humanitarnoj akciji "Trojka iz bloka" koja je juče održana i u Kosovskoj Mitrovici – sakupljeno je preko 30.000 dinara. Ovo, međutim, nije konačan iznos, jer se u narednim danima očekuje i sakupljanje dobrovoljnih priloga fakulteta i Studentskog centra, kao i sav prihod sa sinoćne žurke, organizovane u okviru ove akcije. U jučerašnjem šutiranju trojki, na ploči ispred Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" – učestvovalo i sopstveni šut platilo 129 takmičara. 

"Još uvek nemamo tačne informacije kome će biti uplaćen novac. U samom pozivu je naznačeno da je sav prihod namenjen  socijalno ugroženim porodicama sa više dece na području Kosova i Metohije, te će odluka o tome biti doneta u narednih nekoliko dana," kazao je student prorektor Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Nemanja Biševac.

Naveo je i da su izuzetno zadovoljni odzivom učesnika.

"Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Novac neće biti prikupljan samo od učesnika turnira, već ljudi mogu i naknadno da uplate novac," dodao je.

Ovo je treća Trojka iz bloka organizovana u Kosovskoj Mitrovici. Za porodilište Zdravstvenog centra 2015. godine, u ovoj akciji, sakupljeno je 130.000 dinara, dok je prošle godine sakupljeno 60.000 dinara za pomoć socijalno ugroženoj porodici Stojković iz Parteša.

Trojku iz bloka organizovali su humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" u saradnji sa Studentskim parlamentom Unverziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.