Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog smrti mladića na jezeru Gazivode

Zbog smrti četiri mladića koji su noćas izgubili živote na jezeru Gazivode, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je doneo odluku o proglašenju trodnevne žalosti u ovom gradu za 14, 15. i 16. jul, saopšteno je iz kancelarije predsednika ovog organa, Aleksandra Spirića. 
 
Spirić u saopštenju dodaje da je smrt četvorice mladića ogroman gubitak, kako za porodice nastradalih, tako i za sam grad: "Ovo je ogroman, nenadoknadiv gubitak za sve, prvenstveno za porodice  nastradalih, ali i za ceo grad. Kosovska Mitrovica je izgubila četvoro mladih, uspešnih ljudi i to će ostaviti neizbrisiv trag u srcima svih nas".

Mladići koji su stradali, prethodno su u jednom od lokala, u blizini jezera, posmatrali finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu, potvrdio je za Tanjug, Predrag Radonjić, koji je takođe bio u lokalu.
 
"Bio sam u lokalu, oni su gledali tu utakmicu, kao i drugi gosti. Sedeli su negde do pola jedan, kada su sa dva glisera krenuli do svojih vikendica, ili kamp kućica, ne znam već gde su bili smešteni. U jednom crvenom gliseru bilo je njih trojica, a u drugom belom gliseru bio je samo jedan," kaže on.
 
Radonjić navodi da se, desetak minuta nakon što su mladići otišli, začuo prvo jedan blaži, a potom i jedan jači udarac i da su nakon toga čuli rad samo jednog motora glisera koji se, kako su kasnije saznali, okretao u krug.
 
"Nedugo nakon što smo začuli te udarce, vlasnik restorana u kojem smo bili, Dražević je otišao da vidi šta se dogodilo. Video je gliser kako kruži na jezeru, zvao je hitnu pomoć i policiju. Tek ujutru smo saznali da su dvojica pronađani, a da se za drugom dvojicom još traga," rekao je Radonjić.
 
Lokalna samouprava uputila je saučešće porodicama nastradalih mladića, a privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica će, u okviru svojih mogućnosti, pomoći porodicama nastradalih, navodi se u saopštenju opštine Kosovska Mitrovica. 
 
Dvojica mladića iz Kosovske Mitrovice su noćas nešto posle ponoći, u sudaru dva glisera, na jezeru Gazivode, poginula, dok se još dvojica vode kao nestali. 
 
Potraga za nestalima je i dalje u toku.
 

Ovo je peta nesreća sa dvanaestim smrtnim slučajem u poslednjih pet meseci na Severu Kosova. Krajem marta, u saobraćajnoj nesreći u opštini Zvečan, poginuo je dvadesetjednogodišnji N.V. a potom, početkom aprila, u istoj opštini i pet članova porodice Vučinić, od kojih dvoje maloletne dece, kada je njihovo vozilo sletelo u reku Ibar. Krajem aprila je na brutalan način u jednom stanu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, ubijena dvadesetjednogodišnja devojka I.V., dok se početkom maja, trogodišnja devojčica utopila u potočiću u selu Banjska. 
 
Jednodnevna žalost je u severnim opštinama proglašena i u aprilu kada je nastradalo pet članova porodice Vučinić, dok je u maju proglašena trodnevna žalost zbog žrtava u poplavama u Srbiji. 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.