Tribina „Кosovo izvor srpske pravoslavne radosti i snage“ sutra u Gračanici

Tribina pod nazivom „Кosovo izvor srpske pravoslavne radosti i snage“ biće održana sutra u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture u Gračanici, saopštili su iz ovog Doma kulture.

Na tribini će o trajnoj realnosti i položaju Кosova u srpskom pravoslavnom identitetu i doživljaju sveta, govoriti protojerej-stavrofor dr Miloš M. Vesin iz Čikaga.

Miloš M. Vesin je paroh južnočikaški i profesor na Bogoslovskom fakultetu Srpske pravoslavne crkve u Libertvilu. Završio je Karlovačku Bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Studije psihologije, studije muzike (odsek solo-pevanje i dirigovanje) i post-diplomske studije iz teologije završio je u Lucernu (Švajcarska). a doktorirao je psihologiju u Londonu. Predavač je na brojnim crkvenim tribinama i univerzitetima širom Amerike, Kanade i Evrope.

Takođe, on će i odgovarati na pitanja na čemu se zasniva realni optimizam Кosova i kosovskog pitanja i u kakvim odnosima je takav pristup sa savremenim trenutkom, kao i gde je Кosovo u životu dijaspore.

Iz ovog Doma kulture, podsećaju da će zbog pogoršane epidemiološke situacije, predavanje biti održano bez prisustva publike, ali da će ceo program publika moći da prati uživo i da postavlja pitanje preko Fejsbuk stranice Doma kulture.

Ovaj događaj organizuje Dom kulture u Gračanici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.