„Trenutak“: Slikarski debi Slobodana Rakića sutra u gradskom muzeju

Sutra se u gradskom muzeju u Kosovskoj Mitrovici otvara samostalna izložba Slobodana Rakića. Izložba nosi naziv „Trenutak“.

Slobodan Boba Rakić je multimedijalni umetnik koji živi i stvara u Kosovskoj Mitrovici.

Javnosti je do sada bio poznat pre svega kao muzičar, a ovo će biti njegovo prvo predstavljanje široj javnosti i kao slikar.

Protekla godina i prva polovine ove, usled pandemije, prolazi bez nastupa i sa dosta problema za ugrožena zanimanja kakvo je profesionalno bavljenje muzikom.

Međutim, izolacija je upravo probudila individualnu kreativnost kod talentovanih umetnika. Tako se i Slobodan Rakić bacio na boje koje je u ulju preneo na platno i akril. Motivi su srodni lokalnom identitetu, ali su i opisi trenutaka u kojima se često nalazimo kada se osamimo.

„Mi smo navikli da se stalno družimo, da smo stalno u žiži, da smo stalno sa ljudima i da ta samoća iscedi tu umetnost, dođe ta muza i desi se nešto kreativno“, nedavno je govorio Rakić za naš portal.

Otvaranje izložbe je u 18 časova u utorak. Pokrovitelj je Privremeni organ Kosovske Mitrovice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.