Traže Bezbednosne snage Severa

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova saopštili su da daju punu podršku Vladi i predsedniku Srbije u zahtevu da na prostoru severa Kosova budu formirane Bezbednosne snage Severa, poput onih čiji najavu planira Priština, a koje po briselskom sporazumu ne smeju biti prisutne na severu Kosova.

"Etnički sastav Bebednosnih snaga Severa, bi odslikavao etnički sastav stanovništva na severu, a njihovo postojanje bi bilo garant bezbednosti i sigurnosti. Na čelu tih snaga bi bio pripadnik srpskog naroda, koji bi bio biran od strane Zajednice srpskih opština", podvlači se u saopštenju dostavljenom medijima.

Potpisinici ovog saopštenja su članovi Upravljačkog tima Zajednice srpskih opština, Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga, gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, predsednici Skupština tih opština, kao i opštinska Privremena Veća.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.