Tradicionalni turnir u malom fudbalu u Gotovuši od 15. avgusta

Gotovuša turnir
FOTO: Fejsbuk stranica „Lepa Gotovuša“

Trinaesti tradicionalni turnir u malom fudbalu „Gotovuša 2019“, počinje 15. avgusta. Izvlačenje će se obaviti dan ranije do kada je i krajni rok za prijavu ekipa.

Tokom dvanaest godina postojanja, turnir u Gotovuši pod nazivom „Tradicionalna noćna liga u malom fudbalu – Gotovuša 2019“ okupljao je mnogobrojne ekipe iz svih krajeva KiM.

U nadi da će se veliki broj ekipa odazvati i ove godine, organizatori turnira „Omladina sela Gotovuša“ poručuje:

„Dođite da se takmičimo i družimo pa neka bolji pobedi“.

Uplata po ekipi je 5.000 dinara, dok su za prvo, drugo i treće mesto obezbeđene vredne nagrade.

Za više informacija o prijavi ekipa pozovite na sledeće brojeve telefona: 045607870 i 0642108946.

Turnir u malom fudbalu svakog avgusta igra se i u Goraždevcu. Ove godine lokalna ekipa „Kosača“ pobedila je ekipu „Aleksandar Vučić“, javio je Radio Goraždevac.

Meč je, međutim, prekinut ranije pri rezultatu 1:0 za „Kosače“, jer je ekipa „Aleksandar Vučić“ napustila teren nezadovoljna odlukom sudije da ne dosudi penal u njihovu korist nakon jedne sporne situacije.

Tradicija u najvećem metohijskom selu nastanjenim srpskim stanovništvom duga je više od pola veka i nije prekidana osim u avgustu 1999. godine, zbog loše bezbednosne situacije. Kako je Radio Goraždevac javio, poslednjih godina primetan je pad broja ekipa i kvaliteta organizacije turnira.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.