Tanja Petrović donirala karatistima iz Štrpca podlogu za vežbanje

Tanja Petrović karate
FOTO: KoSSev

Čelnica karate kluba „Nipon“ iz Beograda, proslavljena karatiskinja i nekadašnja svetska šampionka, Tanja Petrović, uručila je ove nedelje Karate klubu „Brezovica“ iz Štrpca, pomoć u vidu tatami podloge ili strunjače za vežbanje.

Tanja Petrović je tom prilikom istakla da tatami podloga za vežbanje omogućava deci da se bolje pripreme za takmičenja, koja se održavaju upravo na takvoj podlozi.

„Ova podloga je toplija i sigurnija pri padovima zbog kontakta sa podlogom, jer znamo da su deca bosa prilikom treniranja. Sigurna sam da će ovo doprineti da se klub omasovi jer kada se uslovi na treningu poboljšavaju normalno je i da se poveća broj dece“, rekla je Petrović.

Trener Karate kluba „Brezovica“ Marko Marković zahvalio se na donaciji i istakao da ovakav vid pomoći mladim karatistima iz Štrpca puno znači.

„Mi smo imali 64 kvadrata podloge odnosno 8×8 metra, međutim, sada uz Tanjinu pomoć dobili smo još 100 kvadrata i to je donacija jednog od roditelja dece iz njenog kluba“, ističe Marković.

Karate klub „Brezovica“ iz Štrpca i karate klub „Nipon“ iz Beograda već 15-ak godina ostvaruju uspešnu saradnju. Tanja Petrović najavila je da se i tokom ove
godine planiraju brojne aktivnosti za članove ova dva kluba:

„Dolazak na letnji ‘Nipon kamp’ koji se održava na Srebrnom jezeru, zatim dolazak na jedan divan projekat koji se zove ‘Sportska bajka’ u Zoološkom vrtu u Beogradu, a nedavno smo se družili i na ‘Nipon top 10’ i na proslavi 25 godina kluba kada su deca posetila i Patrijaršiju gde ih je primio patrijarh“, navela je čuvena karatistkinja.

Dodala je da se 17. februara na Goču održava zimski kamp, kada će deca iz kluba „Nipon“ sa svojim roditeljima posetiti Brezovicu, a predviđeni su zajednički treninzi sa domaćinima iz Štrpca.

Tanja Petrović, koja je tokom boravka na Kosovu posetila i Gračanicu i Orahovac, ističe da se lepa priča između karate klubova „Nipon“ i „Brezovica“ širi i na decu iz drugih sredina na Kosovu, koja sa njom, takođe, imaju zajedničke aktivnosti tokom leta.

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.