Tahiri: Tehnička grupa o telefonskom kodu

Kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri, najavila je da će sutra i prekosutra tehnička grupa za dijalog u Briselu razmatrati pitanje korišćenja telefonskog koda za Kosovo.

Ona je za prištinski list "Zeri" rekla da će tokom maja biti više susreta tehničke grupe povodom telefonije, kao i energetike.

Tahiri tvrdi da srpska strana blokirala proces dodele telefonskog koda i ne dozvoljava Austriji da aplicira u Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji (ITU) za Kosovo, navodeći da bi prema dogovoru iz Brisela kod trebalo da bude 383.

Tahiri je rekla da su telefonija i energetika dve teme na koje je fokusirana kosovska strana i ponovila da neće biti osnivanja Zajednice srpskih opština, dok srpska strana ne rasformira, kako je rekla, sve paralelne strukture sa Severa.

Prema najavama sa poslednjeg dijaloga na premijerskom nivou u Briselu, premijeri Aleksandar Vučić i Isa Mustafa trebalo bi ponovo da se sastanu tokom maja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.