Tahiri: Kosovo će se žaliti EU zbog Vučićevih izjava

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi, Edita Tahiri, izjavila je danas da će se Kosovo žaliti EU "zbog nacionalističkih izjava srpskog premijera".

Ona je dodala da je premiejr Srbije, Aleksandar Vučić, davao i "neumerene izjave o državi Kosovo", prilikom posete Kosovu.

Prema njenim rečima, "izjave Vučića ne doprinose dijalogu za dobrosusedstvo za šta se zalažu u Briselu".

Tahiri je pozvala Srbiju i da se "rasani", odnosno da se "probudi iz sna" i da okonča "hegemonistički mentalitet", prenosi prištinski lista "Epoka e re".

Ona je izjavila da se poseta premijera Srbije nije razlikovala od njegovih prethodnika.

A sa druge strane, u izjavu za prištinski dnevik "Koha ditore", zamenik premijera u Vladi Kosova, Branimir Stojanović je reagovao povodom pisanja albanskih medija o Vučićevim i njegovim izjavama, a posebno njegovim kada je govorio o spomeniku Kralju Milutinu i rekao "ovo je prvi spomenik na teritoriji Srbije".

Stojanović je za list "Koha ditore" istakao da "je velika žalost što su svi mediji bacili akcenat na 'populističke' momente izjava".

Stojanoviću je zasmetalo što u prištinskim medijima nije dat značaj Vučićevim porukama za mir sa Albancima i ekonomski razvoj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.