Tači: Telefonskim pozivnim brojem u potpunosti eliminisane nezakonite radnje; Konjufca: Broj šteti suverenitetu Kosova

Izvor: Koha/Koha (Tekstovi su izvorno prevedeni sa albanskog) 

Tači: Telefonskim kodom u potpunosti eliminisane nezakonite radnje  
  

Predsednik Republike Kosovo, Hašim Tači, objavom na Fejsbuku poručio je da će pozivnim brojem "+383" u potpunosti biti eliminisane ilegalne radnje i trenutne prepreke.

On je dodao da je time ojačana pozicija Kosova u oblasti telekomunikacija, a to otvara puteve za državni program digitalizacije, prenosi Koha.

"Pozicija naše zemlje je, novim pozivnim brojem u oblasti telekomunikacija, ojačana još više na međunarodnoj areni. Pozivni broj +383 je vlasništvo Kosova, kojim će upravljati naše institucije. Nezakonite radnje i trenutne prepreke biće eliminisane u potpunosti. Kosovo je sada otvorilo put životu i programu nacionalne digitalizacije," napisao je Tači. 

Konjufca: Telefonski pozivni broj šteti suverenitetu Kosova

Potpredsednik Predsedništva pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca, govorio je o telefonskom pozivnom broju, kojim, prema njegovim rečima, Srbija ima prednost za kontrolu telekomunikacija na Kosovu. 

"Nakon ovog sporazuma legalizovan je operator srpske telefonije na Kosovu. Razmena između operatora i Srbije je bez međunarodnog pozivnog broja. To narušava suverenitet Kosova. Ovaj sporazum je loš i loše je rešenje," izjavio je Konjufca. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.