Tači primio akreditive ambasadora Mađarske i Holandije

Ambasador Mađarske i Tači
FOTO: Kosovsko predsedništvo

Kosovski predsednik, Hašim Tači, primio je akreditive novoimenovanog ambasadora Mađarske, Jožefa Bencea (Jozsef Bencze), kao i ambasadorke Holandije, Karin Lobezo (Carin Lobbezzoo), saopšteno je iz kosovskog predsedništva.

Tači je poželeo dobrodošlicu ambasadorima.

Ambasadoru Mađarske je poručio da bi dobri diplomatski odnosi između Kosova i ove zemlje trebalo još više da se prošire na polju privrede, obrazovanja i kulture.

“Zahvalni smo vam na podršci koju je Mađarska konstantno pružala državi Kosovo. Očekujemo da ćemo produbiti ovu saradnju na svim poljima”, rekao je Tači, naglasivši kao prioritet obnovu privrede usled posledica izazvanih pandemijom kovid-19.

U toku jučerašnjeg dana Tači je primio i akreditivna pisma nove ambasadorke Kraljevine Holandije, Karin Lobezo (Carin Lobbezzoo).

Poželevši joj dobrodošlicu poručio joj je da je Holandija važan partner za Kosovo, a posebno, kako je istakao, u pogledu integracija u EU i liberalizacije viznog režima.

„Kosovu je na tom putu potrebna snažna podrška evropskih saveznika. Kosovo će nastaviti da marljivo radi na svojoj evropskoj agendi“, istakao je Tači.

ambasdorka Holandije i Tači
FOTO: Kosovsko predsedništvo


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.