Tači okupio bivše dreničke komandante u Broćni

Hašim Tači, Kadri Veselji, Suljejman Seljimi, Sami Ljuštaku
Foto: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno prveden sa albanskog osim odrednica „danas“ i „juče“ koje su promenjene u „juče“ i „prekjuče“)

Kosovski predsednik Hašim Tači i bivši komandanti OVK okupili su se juče u Broćni (prim.red. selo u Srbici) kako bi proslavili oslobađanje OVK komandanta Suljejmana Seljimija.

Gosti kosovskog predsednika bili su predsedavajući Skupštine Kosova, Kadri Veseli, bivši gradonačelnik Srbice, Sami Ljuštaku i drugi Seljimijevi saborci.

Ovo je objavio poslanik PDK Fadilj Demaku putem Fejsbuka sa natpisom: „Kod moga unuka Isnija Tačija sa predsednikom, predsednikom PDK i generalima.“

Prekjuče je Odbor za uslovno puštanje na slobodu odobrio uslovni otpust Seljimija.

KoSSev: Suljejman Seljimi je pravosnažno osuđen za ratni zločin i „mučenje civila“ zbog čega je od 2015. izdržavao kaznu zatvora od 7 godina sa koje je prekjuče pušten na uslovni otpust „zbog dobrog vladanja“.

Seljimi je u još jednom slučaju takođe osuđen za ratni zločin i to na 6 godina zatvora, ali je odlukom Vrhovnog suda taj slučaj vraćen na ponovno suđenje.

Seljimi je trebalo da bude ispitan od strane Specijalnog tužioca u Hagu početkom ovog meseca ali je, dva dana pred zakazani put u Hag, primljen Kliničko-bolnički centar Kosova sa „simptomima vrtoglavice i povraćanja“ što je odložilo njegovo ispitivanje.

Sami Ljuštaku se pojavio na ispitivanju u Hagu i Specijalni tužilac ga je saslušavao 16. i 17. januara, nakon čega se Ljuštaku vratio na Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.