Tači kosovskoj vladi: Izdvojite 100.000 dolara za pomoć ugroženima Harvijem

Izvor: Kosovapress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik Kosova, Hašim Tači, pozvao je Vladu Kosova da dodeli najmanje 100.000 dolara Sjedinjenim Američkim Državama kao pomoć zbog uragana Harvi u Hjustonu. Predsednik Kosova ovo je zatražio putem socijalne mreže Fejsbuk.

Iako prvi čovek Kosova smatra da Kosovo ima probleme sa siromaštvom, prema njegovim rečima, kosovski narod je solidaran narod i nikada neće zaboraviti pomoć američkog naroda za Kosovo tokom poslednjeg rata.

Kosovapress: Mustafa reaguje na Tačijevu poruku 

Kosovski premijer Isa Mustafa reagovao je nakon zahteva predsednika Tačija upućenog vladi za dodelu 100.000 dolara za situaciju u Hjustonu. 

Poruka premijera Mustafe:

Kao premijer, smatram da je sudbinu žrtava, kao i milion raseljenih u Hjustonu – bolna i ozbiljna. Zato bi pomoć moglo da pruži i Kosovo. O ovom pitanju predsednik ne bi trebalo da komunicira sa vladom preko Fejsbuka, već zvaničnim aktima, poštujući njenu legitimnost.

Ovo je poruka predsednika Tačija:

Zajedno sa građanima Kosova, sa zabrinutošću i bolom, pratio sam situaciju u Hjustonu nakon velikih padavina i poplava koje je izazvao uragani Harvi kao nikada do sada.

Mi kao nova zemlja i dalje imamo probleme sa siromaštvom, ali mi smo solidaran narod i nikada ne zaboravljamo pomoć američkog naroda za Kosovo kada smo patili zbog rata krajem prošlog veka.

Zbog toga pozivam i zahtevam od Vlade Kosova da što pre donese odluku o dodeli najmanje 100.000 dolara za pomoć porodicama koje su pogođene ovom katastrofom.

Svestan sam da je ova suma simbolična! Pomažemo onoliko koliko imamo, kako nas je naučila vekovna tradicija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.