Otadžbina: "Vučić se na Miroslavljevom jevanđelju zakleo da poštuje Ustav a predao pravosudni sistem"

Aleksandar Vučić zakleo se na Mirosavljevom jevanđelju da će poštovati Ustav sopstvene države, da bi posle samo par meseci predao Prištini jedan od stubova svake države a to je pravosudni sistem. Želeći da maskira ovaj čin očigledne nacionalne izdaje on se u Briselu navodno bori za prava uhapšenog Bogdana Mitrovića – što nije sporno, ali je neobično to što predsednik Republike kritikuje pravosudni sistem Kosova da bi u njega utopio legalno izabrane tužioce i sudije Republike Srbije, ocenio je opozicioni  "Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije – Otadžbina" u saopštenju za medije. Oni tvrde da od Prizrenske lige "za albansku stvar niko nije više uradio od Aleksandra Vučića".

"Krenuo je od teških i bolnih kompromisa, kako je govorio na početku pregovora, a završiće ga potpisivanjem mirovnog sporazuma sa Albancima, što u prevodu znači mirnu kapitulaciju," navodi Otadžbina, dodajući da Predsednik Srbije to objašnjava željom da u budućnosti deca u Srbiji ne moraju da ratuju za Kosovo i Metohiju".

"Da li to možda znači da ako Bošnjaci zatraže Sandžak ili bolje reći Rašku oblast po istom receptu, Srbija treba da se odrekne i tog dela teritorije? Šta tek reći za zahtev pokreta 64 županije da se Subotica i pet susednih opština sa mađarskom većinom ustupi Mađarskoj? Javna je tajna da i Rumuni i Bugari streme da pripoje delove istočne Srbije naseljene njihovim sunarodnicima," postavljaju pitanja.

Oni navode i da pregovori između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu pokazuju koliko je "besmislen" njegov poziv za unutarsrpskim dijalogom s obzirom na to da je Vučić Srbiju na Kosovu i Metohiji odricanjem od srpskog pravosudnog sistema "prepustio Albancima".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.