Studentski centar dobija novu zgradu poliklinike, Šarčević i Đurić na otvaranju i u poseti Univerzitetu

Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici sutra zvanično dobija zgradu Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Prištinskog univerziteta. Zavod otvaraju ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Oni će se sastati i sa zvaničnicima univerziteta i predstavnicima studenata, potvrđeno je iz ove kancelarije. Ovo je prva poseta Šarčevića i Đurića mitrovičkom univerzitetu nakon smene bivšeg rektora Srećka Milačića i postavljanja novog, odnosno vršioca dužnosti rektora profesora Blagoja Nedeljkovića sa Fakulteta tehničkih nauka. 

Dvojica zvaničnika Vlade Srbije zavod otvaraju u 13.15. Sredstva za izgradnju, adaptaciju i opremanje nove studentske poliklinike obezbedila je Vlada Republike Srbije, navode iz Kancelarije za KiM.

U 15:30 u zgradi Rektorata Prištinskog univerziteta, Šarčević i Đurić sastaće se sa Rektorom i dekanima, a u 16:20 sa predstavnicima studentskih organizacija ovog Univerziteta.O smeni i dešavanjima na Univerzitetu u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici čitajte u vestima: 

Milačić: Smena nezakonita, slede tužbe

Smenjen rektor Milačić. Šarčević: Država ispred autonomije Univerziteta

Milačić demantuje: Presedan da kosovski gradonačelnici traže smenu rektora u sistemu Republike Srbije

Rektor Milačić: Đurić napada i urušava Univerzitet, napali me sa fantomkom; 14 zvaničnika sa 19 razloga za Milačićevu smenu

Posle Rektora pisao Predsednik Saveta PU-a: Spremaju se kadrovske promene. Verujemo Vučiću

Rektor Prištinskog univerziteta traži hitan prijem kod Vučića: Vlada Srbije uvodi privremene mere i kadrovske promene?

Đurić: Nema inicijative za spajanje fakulteta. Savet fakulteta i studenti: Odbijamo predlog

Nedoumice u javnosti: Kancelarija za KiM predložila model Integrisanog univerziteta za Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.