Tači i šef misije EULEX-a o merama za prevazilaženje pandemije virusa korona

Tači i šef EULEX
Foto: Kosovsko predsedništvo

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je sa šefom EULEX-a Lars-Gunar Vigemarkom o razvoju na Kosovu usled pandemije korona virusa kao i o merama za prevazilaženje iste, saopštili su iz kosovskog predsedništva.

Tači je zahvalan misiji EULEX-a na pomoći na prevazilaženju teškoća tokom pandemije kao i za pomoć kosovskim institucijama u sprovođenju zakona.

„Zahvalni smo na podršci i pomoći koju ste pružili, kako građanima tako i institucijama za red i zakon u ovim novim nepredviđenim okolnostima“, kazao je Tači.

Šef EULEX-a Lars-Gunar Vigemark naveo je da je misija koju on vodi zadržala pun kapacitet i da je fokusirana na podršku građanima da se vrate na Kosovo u okolnostima ove pandemije.

Vigemark je istakao da je ova misija pružila podršku naročito u opremi pravosudnom sistemu, uključujući i korektivne institucije, zaključuje se u saopštenju kosovskog predsedništva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.