Svetski dan muzike uz muziku: Koncerti i performans

Sutrašnji Svetski dan muzike biće obeležen nizom muzičkih događaja. U Leposaviću večeras nastupaju „Kanda Kodža i Nebojša“, a u Gračanici „Yu grupa“. U Kosovskoj Mitrovici Fakultet umetnosti sutra organizuje koncert.

Kultni beogradski bend „Kanda Kodža i Nebojša“, prepoznatljiv po jedinstvenom zvuku i sjajnim živim nastupima, svira u Leposaviću od 21 čas, u lokalnom pabu „Talični Tom“. Pored njih, publika će čuti i mitrovački bend „Omnibusi“, koji više od decenije čine jedan od glavnih oslonaca rok scene ovog grada.

Događaje u Leposaviću organizuje NVO „Media Pulse“ uz podršku USAID programa “Unapredimo Kosovo zajedno – lokalno rešenje”, kojim upravlja Fond za razvoj društva (CDF).

Od 21 čas na platou Doma kulture „Gračanica“ nastupa Yu grupa. Ulaz je slobodan, saopšteno je iz ovog Doma kulture.

U Leposaviću sutra ponovo događaj. Ispred Taličnog Toma, u okviru uličnog performansa, od 19 časova nastupaju kraljevački Burns bend i „The Acoustic Vibes“ iz Leposavića.

Bend „Burns“ izvodi karakteristične obrade rok, pop i kantri žanra, dok će pesme domaćih autora u akustičnom maniru biti deo programa koji će izvesti bend iz Leposavića.

Iste večeri od 20 časova, u Galeriji fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici održava se koncert „Muzika iz filmova“.

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.