Svetosavska akademija i Svetosavski bal u Domu kulture „Stari Kolašin“

zubin_potok-620x250

U Velikoj sali Doma kulture „Stari Kolašin“, danas će biti organizovana Svetosavska akademija sa Svetosavskim balom. Ovu manifestaciju obeležiće mnogobrojni nastupi, a otvoriće je hor „Svetosavnik“ iz Podgorice.

Svetosavska akademija će početi u 18 časova, nastupom hora „Svetosavnik“ iz Podgorice. Program će nastaviti besednik Budimir Dubljak, pesnikinja Milica Bakrač i KUD „Kopaonik“ iz Leposavića. Za kraj prvog dela predviđeno je i predstavljanje dramske sekcije srednje škole „Grigorije Božović“, iz Zubinog Potoka.

Drugi deo programa, kojim će biti započet Svetosavski bal, nastaviće se u 20 časova. U ovom delu programa nastupiće hor „Nušić“ iz Kosovske Mitrovice, a učešće će ponovo uzeti KUD „Kopaonik“ i hor „Svetosavnik“. Programom je predviđeno i gostovanje naše poznate solistkinje Danice Krstić, sa orkestrom.

Obeležavanju Dana Svetog Save prisustvovaće i Dušan Jovović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja je zajedno sa opštinom Zubin Potok pokrovitelj ovog događaja.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.