Svetomir golim rukama zadavio vučicu koja mu je napala koze

Svetomir Potić
FOTO: RTS

Svetomir Potić stočar iz pirotskog sela Koprivštica, pre dva dana zadobio je teške telesne povrede boreći se s vukom. U nameri da zaštiti stado koza od divlje zveri, Svetomir je golim rukama zadavio krupnu vučicu.

O borbi Svetomira sa vukom svedoče teške povrede na njegovim rukama. Preko 20 ujeda i brojni podlivi nisu ga sprečili da se odmah iz bolnice uputi ka svojim kozama na pojati na Staroj planini.

Kaže da ga je kritične noći probudio besomučni lavež ovčarskih pasa.

„Ja sam mislio da se nije možda neko kuče prišunjalo. Izašao sam, osvetlio reflektorom i šutnuo nogom. Tada sam video da je u pitanju kurjak“, priseća se Svetomir.

Tokom borbe ga je vučica prevarila, jer je pustio misleći da je ubio. Tada je skočila i izujedala ga po rukama, a borba se nastavila.

Povređen i krvav nije uspeo da uključi mobilni telefon, ali se odvezao do obližnjeg sela da zatraži pomoć. Kaže da ga za sedam godina, koliko čuva koze na Staroj planini, nikada nije napao vuk.

Osim rana i jedne povređene koze Svetomir je zaradio i trofej koji je okačen na šljivu.

Prilog RTS-a pogledajte ovde

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.