Svečlja nakon zaplene naoružanja: „Rešeni da uništimo sve kriminalne elemente i destabilizujuće tendencije iz BG“

Svečlja nakon zaplene naoružanja na Severu Kosovska policija policijska stanica Severna Mitrovica zaplena oružja
FOTO: KoSSev

Svečlja nakon zaplene naoružanja: „Rešeni da uništimo sve kriminalne elemente i destabilizujuće tendencije iz BG“…

Novu zaplenu naoružanja na Severu Kosova pratilo je novo oglašavanje kosovskog ministra unutrašnjih poslova i upiranje prstom u Beograd.

„Danas je još jednom zaplenjeno više eksploziva, oružja i municije na Severu zahvaljujući našim budnim snagama bezbednosti i pojačanoj saradnji sa našim građanima na Severu“, poručio je Svečlja u objavi na društvenim mrežama.

Novu zaplenu vidi i kao rezultat „rešenosti da se uništi svaki kriminalni element i destabilizujuća tendencija iz Beograda“.

„Destabilizujućim pretnjama iz Beograda suprotstavićemo se redom i zakonom“, naveo je.

Dalje navodi da su koordinacija bezbednosnih institucija i „sve veća saradnja sa građanima na severu“ – garancija „neprekidne borbe za vladavinu zakona gde red i zakon preovladavaju nad kriminalom i terorizmom“.

Kosovska policija izvršila je danas u popodnevnim satima dva pretresa u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pretresi su izvršeni u ulici Rudarske čete i kod Tri solitera i povezuju se sa traženim licima u vezi sa slučajem Banjska sa inicijalima Ž.C. i M.R, rečeno je večeras na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama KP regiona Sever, na kojoj je ujedno predstavljeno naoružanje.

Pronađeno je više vrsta oružja – automatske, lovačke puške, pištolji, municija različitih kalibara, eksplozivne naprave.


Više o tome u: Nova zaplena naoružanja na Severu, KP je povezuje sa Banjskom – puške, pištolji, municija, nema uhapšenih
Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.