Nova zaplena naoružanja na Severu, KP je povezuje sa Banjskom – puške, pištolji, municija, nema uhapšenih

Nova zaplena naoružanja na Severu, KP je povezuje sa Banjskom – automatske puške, pištolji, municija, nema uhapšenih…

Oružje koje je danas zaplenjeno na dve lokacije u severnom delu Mitrovice, pronađeno je kod dva lica za kojima kosovske vlasti tragaju u vezi sa slučajem Banjska, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u stanici policije u severnom delu Mitrovice.

KP je ranije danas potvrdila za KoSSev da je u popodnevnim satima izvršila dva pretresa u severnom delu Kosovske Mitrovice i da je pronašla naoružanje.

Pretresi su izvršeni u ulici Rudarske čete i kod Tri solitera, kod traženih lica sa inicijalima Ž.C. i M.R, potvrđeno je večeras na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Kosovske policije regiona Sever u Mitrovici, na kojoj je ujedno izneto naoružanje.

Oružje pronađeno unutar šahte

Zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Veton Eljšani, precizirao je na konferenciji da je deo naoružanja, odnosno tri kalašnjikova, pronađen unutar šahte u blizini Tri Solitera.

Ovu zaplenu povezali su sa M. R, za kojim već traga Kosovska policija u vezi sa slučajem Banjska.

Drugi pretres izvršen je u ulici Rudarske čete i to u kući i na još dve lokacije u dvorištu. Ova zaplena se povezuje sa Ž. C. takođe traženim u vezi sa slučajem Banjska.

Eljšani je kazao da je Kosovska policija sarađivala sa Kosovskom obaveštajnom agencijom i građanima.

„Dobili smo informaciju povodom lokacija oružja i izvršili smo pretrese. Sumnjamo da se slučaj povezuje sa ljudima koji se već traže. Policija završava dužnosti u skladu sa zakonom“, naveo je.

Na pitanje novinara KoSSev-a – da li su planirane nove slične akcije, Eljšani nije dao konkretan odgovor, već je kazao „mi idemo tamo gde nas istraga odvede“.

Šta je sve zaplenjeno

Pronađeno je više vrsta oružja – automatske, lovačke puške, pištolji, municije različitih kalibara, eksplozivnih naprava.

Na prvoj lokaciji zaplenjene su tri puške AK-47, četiri šaržera sa 60 patrona, 11 metaka, jedna futrola za revolver i vojnička torba.

Na drugoj – pojas sa 25 metaka za lovačko oružje, 23 metaka za lovačko oružje, TT pištolj sa 1 šaržerom i 8 metaka, 3 šaržera sa po 8 metaka, dva šaržera, 28 metaka za puške, 1 kutija sa mecima 7×62, 4 čistača oružja, kutija sa sumnjivim predmetima.

Pronađeno je i zaplenjeno još: puška sa bajonetom, jedan pištolj sa 2 šaržera sa 8 metaka 7×62 i jednom futrolom, crna torba sa opremom za čišćenje oružja, dve kutije sa 50 metkova 7×62, 3 šaržera sa po 8 metaka, puška.

Policija je zaplenila i „metalni jež“ koji se postavlja kao prepreka za bušenje guma, prsluk otporan na metke, 30 komada sumnjivog eksplozivnog sredstva TM 100, jedna uniforma, crna torba sa kompletom prve pomoći i adapter za radio vezu.

Detaljnije o današnjoj zapleni čitajte u vestima:

Svečlja i Hodža na konferenciji u Severnoj Mitrovici o zapleni oružja „srpskih terorista“ bez obezbeđenog prevoda, novinari reagovali

KP: Jedan od objekata u kojem je pronađeno naoružanje u vlasništvu bivšeg policajca koji je priveden na ispitivanje

Šta je zaplenjeno u današnjoj akciji u Zvečanu – puške, šok bombe, više od 1500 metaka, uniforme…

KP zaplenila 12 kamiona u opštini Z.Potok, povezuje ih sa barikadama na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.