Svećlja: KP, KIA i MUP neće stati sve dok svaki zločinac ne bude iza rešetaka, i oni tokom rata, i nakon rata i nedavno

Svećlja posetio Sever
FOTO: Dželjalj Svećlja

„Mogu slobodno da kažem da je vreme nekažnjivosti zločinaca na Severu Kosova završeno, odgovor kosovskih institucija biće brz, fer i beskompromisan“, kazao je juče kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Svećlja je komentarišući poslednja dešavanja na Severu, za RTV Dugađini poručio da je većina organizatora i prekršilaca zakona – već poznata kosovskoj policiji i kosovskoj obaveštajnoj agenciji (KIA).

„Radimo ne samo na njihovoj identifikaciji, već i na stepenu krivice i na njihovoj lokaciji“, kaže.

„Svako ko prekrši zakon, svako ko ugrožava policijske službenike, građane, medije, ali i članove međunarodne zajednice biće izveden pred zakon“.

Podsetio je na neke od koraka koji su već preduzeti protiv tih „prekršilaca zakona“ ali je, naglasio da se sa time neće prestati dok „svi kriminalci ne budu iza rešetaka“.

„Sada ste svedoci da kosovska policija hapsi i šalje predmete Tužilaštvu. Ima slučajeva kada se pritvor nastavlja, ima slučajeva kada smo sada spremni za sudski postupak. Ali smatram da nije dovoljno sve dok ne dobijemo svakog zločinca koji u bilo kom trenutku, bilo za vreme rata, bilo posle rata ili čak nedavno, ne završi iza rešetaka i odgovara za svoje zločine. KP, KIA, čak ni kosovski MUP neće stati“, naglasio je Svećlja.

Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.