Svećlja i Srpska lista pozdravili otkrivanje plantaže marihuane na Severu; 10,000 stabljika


Akciju Kosovske policije i carine danas u Banjskoj u kojoj je otkrivena još jedna plantaža marihuane na Severu, pozdravila je Srpska lista. Kosovski ministar unutrašnjih poslova, čestitao je policajcima, izneo detalje akcije, uz potvrdu da je tokom akcije pucano na policiju i poručio da se Kosovo svakim danom sve više oslobađa kriminala.

„Borićemo se protiv kriminala u našoj Republici bez prekida“, poručio je Đeljalj Svečlja (Xhelal Sveçla).

„U blizini granice sa Srbijom, u mestu Izvore, na severu Kosova, policija je otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane sa preko 10.000 stabljika spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu. Tokom ove akcije pucano je na policajce i carinike, ali se akcija uspešno nastavila, bez povređenih i materijalne štete. To je rezultat velike odlučnosti, tako da se svakim danom sve više naša zemlja oslobađa zločina. Čestitam Kosovskoj policiji i carini“, naveo je u saopštenju.

I Srpska lista pozdravlja akciju policije iz Regiona-Sever koja je danas sprovedena sa ciljem „suzbijanja kriminaliteta u oblasti narkotika, čime se pre svega štiti naša omladina, i naša deca od ove pošasti koja razara svako društvo“, navela je ova stranka u saopštenju za javnost.

Tvrde da je akcija pokazala da policajci Regiona-Sever imaju sposobnosti i kapaciteta da se suprotstave kriminalitetu.

„Кoristimo priliku da istaknemo da u ime Srpske liste i našeg naroda osuđujemo ovakvo kriminalno delovanje pojedinaca. Dajemo punu podršku policiji Regiona-Sever da nastavi sa ovakvim akcijama i ne dozvoli pojedincima da svojim kriminalnim aktivnostima kriminalizuju čitav sever gde žive pošteni ljudi i domaćini“.

„Želimo jasno da poručimo da kada god policija sprovodi profesionalne akcije poput ove, uvek će imati podršku Srpske liste i naših građana“, naveli su takođe.

Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je danas u selu Izvore iznad Banjske. Akciju u potrazi za narkoticima, izvela je Direkcija Kosovske policije regiona Sever u saradnji sa kosovskom carinom, nakon čega se saopštenjem za medije i oglasio region Sever.

Laboratorija za „neovlašćenu proizvodnju narkotika, psihoaktivnih ili analognih supstanci“ otkrivena je prilikom kontrole jednog objekta u ovom selu u zvečanskoj opštini.

Što se pucnjave tiče, za razliku od Svećlje, u regionu Sever naveli su samo da su se tokom vršenja akcije čuli pucnji iz vatrenog oružja, te da su pronašli nekoliko čaura.

Nema potvrđenih detalja o tome čija je plantaža i bila.

Selo Izvore nalazi se na putu Banjska – Novi Pazar. Na delu ovog puta bliže Pazaru, Briselskim sporazumom ranije je planiran treći integrisani prelaz na Severu Kosova.

Ovo je treća otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika na Severu samo od početka ove godine, a nakon onih u severnom delu Mitrovice i Zvečanu. 

O tome se podsetite u: 

Uništena laboratorija narkotika u Zvečanu, zaplenjeno 2,000 stabljika kanabisa

K.Mitrovica: Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge, uhapšeno dvojePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.