STK pozvalo glavnog inspektora KIA-e u Hag, KIA: U pitanju tehnička greška

FOTO: Balkanplus.net

Kancelarija specijalizovanog tužioca pozvala je kao svedoka generalnog inspektora Kosovske obaveštajne agencije Burima Ramadanija. U ovoj agenciji nije saopšteno i za koji konkretno slučaj.

Kako je saopštila KIA na svom vebsajtu, u pozivu se navodi da je Ramadaniju naloženo da se u Specijalnom tužilaštvu pojavi kao svedok na saslušanju „u predviđenom roku“, ne precizirajući i kada, a u pozivu je zatraženo da „navede detalje o svojoj fizičko-geografskoj lokaciji tokom rata“, te da dostavi dokumentaciju uključujući fotografije i druge podatke od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine.

Ramadani je „u potpunosti svestan zakonskih obaveza u ovakvim slučajevima, kao i to da smatra da je reč o tehničkoj grešci i da će kao takva biti dalje razjašnjena“, navela je KIA.

Burim Ramadani je za glavnog inspektora KIA-e imenovan u novembru 2019. Od te godine je bio i koordinator za integraciju i članstvo Kosova u NATO-u. Pre imenovanja na ovu funkciju, kao visoki kadar Haradinajeve Alijanse za budućnost Kosova, bio je u više navrata i poslanik u kosovskoj skupštini, kao i zamenik ministra Bezbednosnih snaga, a takođe i Haradinajev politički savetnik.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.