Svećlja: Beograd orkestrirao napade na policiju, oni „ne odražavaju ponašanje Srba ovde“

svećlja
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ministar unutrašnjih poslova, Džejlalj Svećlja (Xhelal Sveçla), rekao je u Skupštini Kosova da je Srbija potvrdila da je „satelit Rusije“.

Iako je rekao da je bezbednosna situacija stabilna, Svećlja je kazao da Srbija „predstavlja pretnju – ne samo za Kosovo, već i šire“, prenosi Gazeta Express.

Ministar je rekao da „budno prate svaki razvoj događaja“.

„Kao ministar unutrašnjih poslova i kao Vlada ostajemo posvećeni kontinuiranom povećanju kapaciteta da predvidimo, sprečimo i odgovorimo na svaku pretnju nacionalnoj bezbednosti i da zajedno sa našim saveznicima zaštitimo živote i imovinu naših građana bez razlike“, naglasio je Svećlja.

On je rekao da veruje da je napade na Kosovsku policiju na Severu orkestrirao Beograd i da oni „ne odražavaju ponašanje Srba ovde“.

Ovi napadi, rekao je Svećlja, „imali su za cilj da ugroze živote policajaca i zastraše građane“.

„Napad Rusije na Ukrajinu je više od napada na Ukrajinu. To je napad koji ugrožava veliki broj zemalja, to je napad koji ugrožava veliki broj zemalja, uključujući i uticaj ovog višedimenzionalnog napada na našu zemlju“, rekao je između ostalog ministar unutrašnjih poslova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.