U Leposaviću otvorena posebna prijemna ambulanta

Leposavić
Foto: Vesna Vukašinović

U Leposaviću je otvorena posebna ambulanta u okviru Doma zdravlja, namenjena svima koji osete simptome koji upućuju na virus korona, kao što su suvi kašalj, bol u grlu, otežano disanje, kao i povišena temperatura, saopštili su iz Opštinskog štaba za vanredne situacije u Leposaviću.

U okviru ove ambulante, biće organizovano 24-časovno dežurstvo lekara, tokom kojeg će svako ko kod sebe prepozna simptome slične virusu korona, biti pregledan od strane dežurnih lekara i tom prilikom biće provereno njegovo zdravstveno stanje, dodaje se u sapštenju.

Iz Opštinskog štaba apeluju na sve one koji su imali bliski kontakt sa licima za koja je potvrđeno da su pozitivni na virus korona, da je potrebno da se obrate ovoj ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću, odnosno dežurnim lekarima u ambulanti, na broj telefona 028/83-135.

Ova telefonska linija u okviru Doma zdravlja Leposavić uvedena je i namenjena isključivo onima koji osete simptome nalik na virus korona, dodaju u saopštenju.

Iz Opštinskog štaba Leposavića, apeluju na građane ove opštine, da ukoliko osete bilo koji od navedenih simptoma, da se odmah, bez odlaganja jave ambulanti, kako bi se pravovremeno podvrgli zdravstvenom pregledu, a sve u cilju zaštite života i zdravlja svih  građana i sprečavanja širenja koronavirusa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.