Svetski rafting kup danas i sutra u Zubinom Potoku

U Zubinom Potoku se u 9 časova otvara dvodnevni međunarodni rafting kup. Sever Kosova je, posle spusta Ibrom na njegovim nešto nižim tačkama, koji se u Leposaviću tradicionalno organizuje početkom leta, sada i definitivno dobio još jednu prepoznatljivu plovidbu ovom rekom kojom ispraća leto.

Biće ovo još jedna prilika za druženje za sve one koji vole prirodu i uzbuđenja. Nekoliko desetina ekipa, kako se za sada očekuje, takmiči se u više disciplina.

Posle plovidbe donjim tokom Ibra – od Leposavića ka Raškoj, spust sa 700 metara nadmorske visine Ibarskog Kolašina može biti posebno uzbudljiv.

„Hladna i bistra reka sa prekrasnim obalama i okolinom“, ovako iz Svetske rafting federacije Srbije, koja je jedan od organizatora, opisuju mesto takmičenja. 

Saradnju je pružila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je i najavila događaj za medije, a njen predstavnik Petar Petković otvoriće manifestaciju koja je počela juče.

Ekipe se okupljaju u blizini Sportsko-rekreativnog centra Zubin Potok.

Iz rafting federacije pozivaju sve ljubitelje prirode i ovog sporta da im se danas i sutra pridruže, takmiče, osvajaju trofeje i steknu nove prijatelje.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik, i u muškoj i ženskoj kategoriji, u celokupnom plasmanu, bila je reprezentacija Italije. Drugo mesto je pripalo Rusiji, a treće bugarskoj ekipi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.