Ipak produžen pritvor trojici Srba u slučaju Oliver Ivanović

GI SDP Oliver Ivanović
Foto: (AP Photo/Visar Kryeziu)

Vest je ažurirana

17:20 – Osnovni sud u Prištini doneo odluku o produžetku mere pritvora

Kako Koha prenosi, nakon današnjeg saslušanja koje je bilo zatvoreno za javnost, Osnovni sud je doneo odluku o produžetku mere pritvora do 23. decembra, upravo zbog novih detalja i dokaza koje je Specijalno tužilaštvo iznelo o ovom predmetu, prenosi Koha.

„Smatram da je mera pritvora u konkretnom slučaju više nego neophodna, jer izgleda da su optuženi svojim delovanjem učestvovali u ubistvu pokojnog Olivera Ivanovića. Svaki od optuženih je doprineo, izvršavajući svoje dužnosti ili naređenja u svojstvu kriminalne grupe,“ navodi se u odluci suda, deo je izvučen iz izjave tužioca u ovom slučaju Sulje Hodžaja, prenosi Koha.

13:30 – Osnovni sud u Prištini odložio je za sutra odlučivanje o meri pritvora za trojicu Srba osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Današnje saslušanje koje je počelo u 11 časova, bilo je zatvoreno za javnost, prenosi Gazeta Express.

Apelacioni sud u Prištini  6. decembra vratio je odluku o pritvoru trojice Srba iz Severne Mitrovice osumnjičenih da su povezani sa slučajem ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića na ponovno odlučivanje.

„Prema proceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge za odlučujuće činjenice u vezi s osnovanom sumnjom da su okrivljeni počinili krivična dela pod istragom, teško ubistvo i otkrivanje službene tajne,“ saopštio je sud.

Osnovni sud, kako su naveli, mora tražiti od Tužilaštva da uz zahtev za pritvor priloži sve dokaze na koje se poziva, posebno one koji se odnose na opravdanu sumnju.

Prema optužnici Specijalnog tužioca Kosova, Marko Rošić, inspektor i policajac Kosovske policije – Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, osumnjičeni su za tri krivična dela: teško ubistvo, otkrivanje službene tajne i ilegalno posedovanje oružja.

U akciji Kosovske policije 23. novembra u zgradi Grej, na lokaciji, kako su kasnije saopštili policija i tužilaštvo, nije pronađena četvrta osumnjičena osoba, za koju je ubrzo nakon hapšenja Srpska lista potvrdila da je u pitanju njen visoki funkcioner – Milan Radoičić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.