Sutra komemoracija direktoru Tehničke škole Radovanu Taniću

FOTO: Tehnička škola „Mihailo Petrović-Alas“/Fejsbuk

Godinama prepoznata po originalnom načinu proslave maturske večeri „Na maturu bez automobila“, Tehnička škola „Mihajlo Petrović Alas“ iz Kosovske Mitrovice će ove godine novu generaciju diplomaca u novo poglavlje života ispratiti, zauvek opraštajući se i od svog dugogodišnjeg direktora. Radovan Tanić preminuo je iznenada tokom putovanja sa svojim kolektivom u Ohridu.

Od svog direktora oprostila se i Tehnička škola.

„Tehnička škola ‘Mihajlo Petrović Alas’ iz K.Mitrovice iznenada je ostala bez oslonca, prijatelja i čoveka velikog srca, direktora Radovana Tanića“, naveli su.

Istovremeno, škola obaveštava bivše i sadašnje učenike, roditelje i sugrađane, da će komemorativna sednica biti održana sutra, 24. maja, u 10 časova u amfiteatru Tehničke škole.

Takođe, knjiga žalosti biće otvorena od 9:30 časova u amfiteatru, a narednih dana u sali za sastanke ove škole.

Radovan Tanić, rođen je 29. maja 1958. godine u Kosovskoj Mitrovici. Kao inženjer elektrotehnike, godinama je uspešno vodio srednju Tehničku školu „Mihailo Petrović Alas“, a bio je i predsednik Omladinskog karate kluba Kosovska Mitrovica.

Takođe, bio je i odbornik u SO Severna Mitrovica ispred Srpske liste, te član saveta Fakulteta Tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Iza njega ostaju supruga i troje dece.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.