Suprug trudnice: U GAK-u pokušavaju da se „operu“, informacije sada na kašičicu


Branko Gajić, suprug kovid pozitivne trudnice koja je izgubila jednu bebu na porođaju, dok je druga na aparatima, kaže za N1 da je saopštenje iz GAK „Narodni front“, da njegova supruga nije bila njihov pacijent laž, i zamolio je sve nadležne da se „pozabave ovim slučajem“.

Poslednjeg dana oktobra, Beograđanka Nataša Gajić, trudnica koja je nosila blizance, u devetom mesecu trudnoće saznala je da je pozitivna na koronu. I tada kreće agonija. Njen suprug Branko ispričao je u četvrtak za N1 šta se sve desilo i šta je dovelo do toga da ostanu bez jedne bebe, da druga završi na aparatima, a da Nataša dobije upalu pluća, a danas je, reagujući na odgovore koje je N1 dobila iz „Narodnog fronta“ kazao da su oni „velika sramota“.

U GAK Narodni Front kažu da je formirana Komisija za sprovođenje unutrašnjeg stručnog nadzora nad zbrinjavanjem pacijentkinje. U saopštenju stoji i da pacijentkinja nije kontrolisala trudnoću u GAK-u.

„Supruga je danas u stabilnijem stanju, što me raduje, posle svega sto je prošla. Što se tiče bepca, do juče smo dobijali normalne i korektne informacije, ali verovatno posle vašeg pisanja o ‘Narodnom frontu’, sve je to postalo dosta rezervisanije i onako – na kašičicu“, ispričao je Gajić.

Pozvao je nadležne, ministra, ali i predsednika Srbije, da se „pozabave njihovom slučajem“.

„Zamolio bih i sve njih koji su tako odgovorili i tvrde da je to istina, da dođu pred moju stariju ćerku i da joj obasne zašto kući neće doći dve bebe. Treba da ih je sramota, to su tolike laži, da ja zaista se ne mogu baviti time pravno, ali ima ljudi, stvara se tim koji će se pozabaviti time. Molim nadležne, ministra i Vučića da se pozabave ovim, jer ovaj pakao kroz koji prolazimo, ne želimo nikom“, rekao je.

Na pitanje zašto misli da bi se u „Frontu“ služili lažima, Gajić kaže da „pokušavaju da operu celu priču“.

„Kažu da Natašina trudnoća nije vođena u ‘Frontu’. Da se ne lažemo, svi vode trudnoću u svom domu zdravlja, a tek poslednjih mesec i po dana se javljaju doktoru na klinici. Tako je funkcionisala i ova priča s dr Kikanovićem. Dve nedelje pre je odrađen pregled kod njega, jer je to uslov, i sve ostalo što treba, on je dakle bio ta veza preko koje ćemo sve raditi, neka uobičajena praksa je bila“, opisao je.

Gajić kaže i da nije tačno da je Nataši po prijemu na kliniku odmah urađen ultrazvuk.

„Nije tačno da je urađen ultrazvuk na vreme, ona je primljena u 7.30, urađen je samo ginekološki pregled, a porodila se u pola 10, dva sata je ležala bez ikakvog ultrazvuka. To su laži i to mnogo boli, 15 minuta je možda bilo dovoljno da se spasi život tog deteta“, emotivan je Gajić.

Kaže i da će pokušati da zaleče rane.

„Pokušaćemo da zalečimo ove rane, posle celog šoka i svega, moram da pomognem supruzi da pregura celu situaciju, trag će svakako ostati“, rekao je.

N1

Pročitajte još:

N1: U haosu korone, kovid pozitivna trudnica ostala bez jedne bebe, druga kritičnoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.