Sunjog i sa Haradinajem razgovarao o primeni evropskog sporazuma

FOTO: Ramuš Haradinaj/Fejsbuk

Nakon što je prošle nedelje o evropskom sporazumu razgovarao sa liderom PDK, a ove nedelje i sa predstavnicima nevećinskih zajednica, ambasador EU u Prištini Tomaš Sunjog danas je o istoj temi razgovarao i sa liderom AAK, Ramušom Haradinajem.

I sa Haradinajem, kao i sa Memljijem Krasnićijem, Sunjog je razgovarao o „potrebi da se podrži hitna primena Sporazuma o putu normalizacije odnosa Kosova i Srbije“, te efikasnom radu kosovske skupštine.

„Cenim konstruktivan stav AAK po ovim pitanjima. Svi politički akteri na Kosovu igraju ulogu u kretanju zemlje napred na njenom putu EU integracije“, poručio je amasador EU na Tviteru nakon sastanka.

Podsetio je i da će sledeći izveštaj Evropske komisije pokriti period do 23. juna, uz poruku:

„Predstoji mnogo posla da se postigne dalji napredak“.

O sastanku se oglasio i Ramuš Haradinaj, nazvavši ga sadržajnim, saopštivši da su, kako navodi, otvoreno razgovarali o političkim dešavanjima na Kosovu, „i to u duhu obaveza koje strane moraju da izvrše kao rezultat sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“.

Haradinaj je, inače, jedini opozicioni lider u Prištini koji podržava sporazum postignut 18. marta između kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Primena ovog sporazuma otvara jasniju perspektivu integracije Kosova u EU i evroatlantske strukture“, poručio je Haradinaj.

Na sastanku sa Sunjogom, navodi Haradinaj, izrazio je svoje poštovanje prema posvećenosti država članica EU da postignu ovaj sporazum.

„Takođe, imao sam zadovoljstvo da prihvatim zahvalnost ambasadora Sunjoga za konstruktivnu ulogu Alijanse za budućnost Kosova i moju u ovom procesu“, zaključio je.

Povezane vesti:

Sunjog sa predstavnicima nevećinskih zajednica o hitnoj primeni evropskog sporazuma

Sunjog sa Krasnićijem i Tahirijem o sporazumu, izbornoj reformi i funkcionisanju kosovske skupštinePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.