Šumari iz Leposavića obeležili Svetski dan pošumljavanjem površine od 20 ari

Šumari iz Leposavića
FOTO: Leposavić portal/Fejsbuk

U Svetu se danas obeležava Svetski dan šume. Ovaj dan su obeležili i šumari iz Leposavića koji su pošumili oko 20 ari površine sadnicama duglazije.

Pošumljavanje je izvršeno na lokalitetu Drensko polje, GJ Jarik Belo Brdo, odeljenje 131, javio je danas Leposavić portal.

„Prethodnih godina vršeno je pošumljavanje na pomenutom lokalitetu a sada je izvršeno popunjavanje sadnica koje se nisu primile. Akciju smo pokrenuli samoinicijativno kako bi dali svoj doprinos u globalnoj zaštiti šuma“, istakli su šumari iz Leposavića.

Međunarodni dan šuma ustanovljen je 21. marta 1971. odlukom Generalne skupštine Evropske poljoprivredne konfederacije, a generalna skupština Ujedinjenih Nacija je 2012. godine usvojila rezoluciju kojom je 21. mart proglašen za Međunarodni dan šuma.

Ovaj dan je ustanovljen kako bi se istakao značaj šume i uticalo na podizanje svesti o potrebi očuvanja i unapređenja šumskih ekosistema.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.