Janićijević: Cene usluga “Kolašin prevoza”, za sada nepromenjene; U voznom parku 10 novih autobusa

Kolašin prevoz
FOTO: Radio Mitrovica Sever

U moru poskupljenja ovih dana, neke cene su ipak ostale iste. Ono što se neposredno kao delatnost vezuje za cenu goriva, a to je gradski i medjugradski prevoz, koji za sada nije poskupeo.

Cene prehrambenih i drugih artikala se vezuju za skok cene goriva, koje je na pumpama na severu Kosova i Metohije više od 200 dinara po litru, i tu potvrdu gotovo svakodnevno dobijamo u maloprodajnim objektima, pa smo proveravali i cene prevoza, navode iz Radio Mitrovica Sever.

Usluge za međugradski prevoz na brojnim relacijama su ostale iste, potvrdio je danas za Radio Mitrovica Sever, Branislav Janićijević, šef saobraćaja u preduzeću “Kolašin prevoz”.

“Nismo menjali ništa još uvek, pratimo situaciju sa cenom goriva, za sada je cenovnik stari. Cena karte na relaciji K.Mitrovica-Beograd je 1,400 dinara, K.Mitrovica -Niš, 1,300, a K. Mitrovica-Kruševac, 900 dinara. Kod nas je ustaljen popust koji dajemo penzionerima i studentima koji putuju na ovim i ostalim relacijama”, rekao je Janićijević.

Janićijević kaže za ovaj Radio da autobusi “Kolašin prevoz”-a redovno saobraćaju na svim relacijama po redu vožnje i da se dosta radi na unapređenju i udobnosti prevoza putnika. S toga je napomenuo da je ovo preduzeće nedavno nabavilo deset novih autobusa za prevoz na međugradskim relacijama.

Za sada, kako kaže, sve funkcioniše, a što se tiče cena goriva, ne raduje ih poskupljenje, ali kao i ostali prate situaciju na tržištu.

Iz kosovskomitrovačkih “Taxi” Udruženja poručuju da za sada takođe nema promene cena usluga. Za Radio Kosovska Mitrovica su potvrdili su da je cena prevoza, bez obzira na nova poskupljenja, i dalje ista.

Startna gradska vožnja i prevoz na relaciji Kosovska Mitrovica-Zvečan je 150 dinara.

Radio Mitrovica SeverPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.