Sukob u Srpskoj: U ponedeljak u 9 kod Vučića po rasplet

U ponedeljak sam sazvao sastanak. Tada je rasplet, i kraj priče – ovako je večeras, Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, po prvi put, prokomentarisao višednevne uzajamne i neprestane prozivke i snažne optužbe između članova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista na Kosovu i Metohiji. Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, kazao i da to "nema veze mnogo sa strankama", kao i da on ima "poverenje u gospodina Vulina". Bio je upleten "strani faktor", tvrdi on.

"Da skratim ovo u dve rečenice. Ja imam poverenje u gospodina Vulina, nije reč ni o njemu, niti o njegovoj stranci, niti mislim da to ima veze mnogo sa strankama. Neki ljudi su sebi dali za pravo da urade nešto što je protivno interesima Republike Srbije," kazao je Premijer i dodao: 

"Tu je bio upleten i strani faktor i, naravno, Albanci. Bilo je različitih stvari o kojima ne bih danas da govorim. U ponedeljak sam sazvao sastanak, u 9 ujutru, tada je rasplet i kraj priče". 

O tome šta se dešava među predstavnicima liste "Srpska" i na relaciji između članova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista na KiM-u pratite u okviru naše tematske stranice "Sukob u Srpskoj"

Vučić nije, međutim, precizirao koga i očekuje na ovom sastanku, odnosno, da li će na njemu biti prisutni i predstavnici sa KiM-a.

Reakcija Premijera Vučića na 'rat' koji se već danima vodi između dojučerašnjih koalicionih partnera u listi Srpska usledila je nakon što se danas, takođe po prvi put, oglasio i ministar za socijalna i boračka pitanja u Vladi Srbije i šef Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, koji je ocenio da i jedna i druga strana treba da "smire strasti", izbegnu teške reči, te da je svaka podela među Srbima na Kosovu i Metohiji "opasna", ali i da vladu u Prištini "treba srušiti".

Podele unutar Srpske u javnosti su vidljive od smene Ljubomira Marića, inače kadra SNS-a, sa mesta ministra administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi, i postavljanja Mirjane Jevtić, iz PS-a – na njegovo mesto. Zbog ove smene došlo je i do prekida saradnje ove dve političke stranke na KiM-u, da bi potom iz poslaničkog kluba Srpske bili isključeni predsednik Progresivno-demokratske stranke, Nenad Rašić i predstavnik goranske zajednice u Skupštini Kosova, Adem Hodža.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.